Margus Parts: varastatud valimised ehk kriitilise mõtlemise tähtsusest (22)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Margus Parts
Margus Parts Foto: Postimees.ee

Pärast Joe Bideni kuulutamist Ameerika Ühendriikide presidendivalimiste võitjaks on Postimehe vihjelisti laekunud kümneid kirju, mille sisu on üldjoontes järgmine: «Lollid/kallutatud ajakirjanikud ei kajasta seda, mis USAs tegelikult toimub. Joe Biden ja demokraadid varastasid valimised!»

Samasisulisi avaldusi teevad ka EKRE juhtfiguurid oma raadiosaates, nimetades end tõe majakateks, kes räägivad eesti rahvale seda, millest peavoolumeedia vaikib. Nojah, tore. Aga võttes väited luubi alla, on need auklikud nagu roostes sibipang.

Päeval, kui Mart Helme ministriametist tagasi astus, tegin faktikontrolli neljale Helmete esitatud väitele. Selgus, et kui tahta armulik olla, võib mõnda neist nimetada pooltõeks. Kui mitte, siis teadlikuks valetamiseks.

Jah, Donald Trumpi meeskond on algatanud kümneid kohtuasju, kuid seni ei ole leitud mingeid tõendeid valimispettustest. Kes seda kinnitavad? 50 osariigi valimisametnikud ja juhid, nende seas ka küllalt vabariiklasi.

Üks neist, Philadelphia kõrge vabariiklasest valimisametnik, on saanud trumpistidelt juba tapmisähvardusi. Georgia osariigi vabariiklasest sekretäril lasub aga parteikaaslaste surve ametist lahkuda, sest ta keeldub taganemast seisukohast, et valimised olid ausad ja läbipaistvad. Kas neid «vähetähtsaid» fakte ei olegi vaja rahvale esitada?

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles