Kõlvart tahab Tallinna gümnaasiumides jätkata vajaduspõhise kontaktõppega

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Linnavalitsuse koridorid on tühjad ja linnapea Mihhail Kõlvart kannab külastajatega kohtudes maski, kuid linn peab tema sõnul igal juhul edasi funktsioneerima. 
Linnavalitsuse koridorid on tühjad ja linnapea Mihhail Kõlvart kannab külastajatega kohtudes maski, kuid linn peab tema sõnul igal juhul edasi funktsioneerima. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart pöördus haridus- ja teadusministri ning sotsiaalministri poole taotlusega võimaldada gümnaasiumiastmes vajaduspõhiselt kontaktõpet õppe kvaliteedi tagamiseks.

​«Distantsõppe rakendamise vajadus on igati mõistetav, kuid leian, et hariduse kvaliteeti silmas pidades peame säilitama ka gümnaasiumiõpilastele teatava paindlikkuse õppekorralduses,» kirjutas linnapea Mihhail Kõlvart sotsiaalminister Tanel Kiigele ning haridus- ja teadusministri ülesannetes olevale Taavi Aasale.

«Kuna kevadine kogemus näitas, et distantsõpe kõigile õpilastele ei sobi, peaksime säilitama võimaluse vajaduspõhise kontaktõppe jätkamiseks ka gümnaasiumiastme õpilastele, et vältida distantsõppe negatiivset mõju õpitulemustele. Distantsõppele lisaks väikeses mahus kontakttundide võimaldamine hoiab kontaktide arvu madalal ja hajutab kooliruumides gümnasiste, kuid säilitab samas vajaliku otsekontakti õpilastega, et toetada õppe kvaliteeti,» ütles Kõlvart.

Linn on lubanud Tallinna gümnasistid varustada korduvkasutatavate maskidega ning tagada õpetajatele isikukaitsevahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles