Pirita elanikud sõdivad suurpoe vastu (9)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Kauplust kavandatakse tänavanurgal asuvale rohealale. Vasakule suundub Mähe tee, mis võib liikluskoormuse tõusu tõttu ohtlikuks muutuda. Puude varju jääb Merivälja teega paralleelne Puki tee, mille elanikud ei soovi oma naabriks suurt kauplust.
Kauplust kavandatakse tänavanurgal asuvale rohealale. Vasakule suundub Mähe tee, mis võib liikluskoormuse tõusu tõttu ohtlikuks muutuda. Puude varju jääb Merivälja teega paralleelne Puki tee, mille elanikud ei soovi oma naabriks suurt kauplust. Foto: Eero Vabamägi

Maxima on ligi kümme aastat püüdnud Piritale Merivälja tee äärde kauplust rajada, kuid sellele on resoluutselt vastu kohalikud elanikud, kes ei soovi kodu lähedal massiivset kaubanduskeskust näha. Ka sel nädalal toimunud planeeringu eskiisi arutelu ei viinud sammu võrragi lahendusele lähemale.

Ajalooga planeering

Kui Maxima oli krundi omandanud, siis püüti elanike vastuseisu jõuga murda. Nimelt piirneb Maxima krunt ühelt poolt Merivälja teega, teiselt poolt aga eraomanduses Puki teega, kus asuvad individuaalelamud ja ridamajad. Puki tee 31 ridaelamu oli eelmise planeeringu järgi Maxima piirinaaber ning sealsetest elanikest jagusaamiseks ostis ettevõte ridaelamuboksid ükshaaval ära ning kavatses hoone lammutada ja selle arvel kaupluse krunti laiendada. Samuti kuulub Maximale selle kõrval olev kõrghaljastusega, kuid hoonestamata krunt Puki tee 29, mille arvelt taheti samuti kaubanduskeskuse krunti laiendada. Aga see kõik oli ammu. Praeguseks on asjad märkimisväärselt muutunud.

Kui eelmine detailplaneering lubas ehitada kõnealusele krundile kolmekorruselise hotelli, siis uue planeeringuga tahab Maxima ehitusõigust 11 meetri kõrgusele kauplusehoonele, mis on krundile paigutatud naabrite soovidega arvestades.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles