Kelmid tüssasid kolme ohvrit enam kui 40 000 euroga

BNS
Copy
Pärast ettemaksu saatmist hakkas müüja otsima vabandusi. Pilt on illustreeriv.
Pärast ettemaksu saatmist hakkas müüja otsima vabandusi. Pilt on illustreeriv. Foto: Marko Saarm / Sakala

Põhja prefektuuri jõudsid teisipäeval kaks kuriteoteadet, millest selgus, et seni tabamata kelmid tüssasid kaht kannatanut kokku enam kui 35 000 euroga. 

Esimeses juhtumis lubasid kelmid 72-aastasele naisele maakleri vahendusel kaubelda kasumiga krüptovaluuta turgudel. Selleks pidi naine andma kolmandatele isikutele Anydeski programmi kaudu oma arvutile kaugjuurdepääsu, avama krüptorahakoti ning kandma firma kontodele raha. Tegelikult oli tegu kelmusega ning oma raha naine enam välja võtta ei saanud. Kannatanule tekitatud kahju on 24 800 eurot, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja BNSile. 

Ka Jõhvi politseijaoskonnas alustati kriminaalmenetlust juhtumis, kus 61-aastasele mehele helistas väidetav pangatöötaja, kes veenis kannatanut andma oma internetipanga andmeid ning seejärel sooritas kelm kannatanu tahte vastaselt ülekande summas 6050 eurot.

Teises juhtumis helistas end pangatöötajana esitlenud kelm 59-aastasele naisele ja väitis, et naise arvelt on toimunud justkui vale tehing ning palus tal siseneda panka selleks, et panna pangakaardile peale kaitseprogramm. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on varastatud 11 050 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles