Nelja aasta pärast kerkib Stroomi randa uus rannahoone

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Võistlustöö «Rannahoov»
Võistlustöö «Rannahoov» Foto: Repro

Tallinna linnavalitsus saatis volikokku otsuse eelnõu, millega seatakse linna omandis olevale Pelguranna 58 kinnisasjale hoonestusõigus, mille eesmärgiks on ehitada sinna uus rannahoone.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul korraldas linnaplaneerimise amet koostöös Eesti Arhitektide Liiduga arhitektuurivõistluse Stroomi ranna-alale uue moodas multifunktsionaalse aasta läbi kasutatava rannahoone arhitektuurse lahenduse leidmiseks.

«Stroomi rand on tõmbekeskus mitte ainult linnaosa elanikele, vaid kõigile linlastele, mistõttu peaks see pakkuma tegevusi aasta ringi. Just seetõttu sai ka võidutöö puhul kaalukeeleks arhitektuurse lahenduse multifunktsionaalsus, mis võimaldab pakkuda hooajalisi vaba aja tegevusi kogu aasta nii sise- kui ka välisruumides. Uus ehitatav rannahoone avab ühtlasi vaate merele ja rannapargile ning saab olema üks Põhja-Tallinna esindushoone, vaatamisväärsus ja maamärk,» rääkis Võrk.

Arhitektuurivõistlusele saabunud kaheksast võistlustööst valis žürii parimaks OÜ HG ARHITEKTUURi esitatud töö Rannahoov, mille järgi koosneb rannahoone kompleks viiest hoovist, mis on ümbritsetud varikatusega ja olemasoleva hekiga. «Hoonekompleks koosneb kahest osast. Mõlemasse saab ehitada kohviku või restorani ja linnale jäävale alale rajatakse spordiala ja loodetavasti ka väike laulukaar,» rääkis Võrk. Praegune, 1996. aastal ehitatud rannahoone lammutatakse.

Rannahoone ehitamine toimub hoonestusõiguse alusel, mis seatakse avaliku läbirääkimistega pakkumise teel. Hoonestaja kohustub ehitised valmis ehitama ja vormistama ehitiste kasutusload hiljemalt nelja aasta jooksul alates hoonestusõiguse kinnistusraamatusse kandmisest. Hoonestusõiguse tähtaeg on 50 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles