Tundmatu ruumideta MTÜ sai katuseraha ruumide remondiks ja inventari ostuks (7)

Jekaterina Minkova
Copy
2013. aastal Lõuna-Eesti Hooldekeskuse ees hoone ehitaja ja tollel ajal Pinnatöötluse OÜ juhatuse esimees Ake Andressoo (praegune MTÜ Hellenurme Jahiseltsi juht) annab uue maja tubade võtmed üle MTÜ Hellenurme Mõis direktorile Vambola Sipelgale (EKRE). FOTO: Heino Käos
2013. aastal Lõuna-Eesti Hooldekeskuse ees hoone ehitaja ja tollel ajal Pinnatöötluse OÜ juhatuse esimees Ake Andressoo (praegune MTÜ Hellenurme Jahiseltsi juht) annab uue maja tubade võtmed üle MTÜ Hellenurme Mõis direktorile Vambola Sipelgale (EKRE). FOTO: Heino Käos Foto: Heino Käos

Riigikogu jagatava katuseraha potist väiksemate summade saajad jäävad suurte summade saajate varju, aga niisamuti kui suured tekitavad ka need segadust. Ühte ritta koos Naiste Tugikeskuse ja Toidupangaga on sattunud MTÜ Hellenurme Jahiselts. Kõik kolm saavad 5000-eurose toetuse. Kohalikud aga teavad, et sel MTÜ-l ei ole jahindusega midagi pistmist. Ja ruume, mida toetuse eest remontida, samuti pole.

Hellenurme Jahiselts, mille peamine tegevusala on lõbustusteenuste pakkumine, asutati umbes kaks aastat tagasi. MTÜ-l puudub majandusaruanne. Põhikirjas on sätestatud, et jahiselts ühendab Elva ja Otepää valla jahipiirkonna jahimehi.

Hellenurme jahipiirkonnas on kolm jahiseltsi: Nõuni, Palupera ja Otepää. «Hellenurme jahiseltsi kui sellist ei ole meil,» ütleb Valgamaa Jahimeeste Ühistu juht Rein Rosenberg. «Mingi punt mehi on MTÜ teinud. Ma olen seda nime kuulnud, aga ei tea, millega nad tegelevad,» lausus jahimees Ermo Kruuse.

MTÜ juhatuse liikmeteks on Kaur Lõhmus ja Ake Andressoo. Viimane on Otepää vallavalitsuse tehniline konsultant. «Meeste nimed on tuttavad, aga jahipiirkonna kasutamiseks neil luba ei ole,» ütles Rosenberg.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles