Liibüa kasutab röövitud kalureid relvana jõukatsumises Itaaliaga

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Mazara del Vallo kaluril Domenico Asarol on korduvalt tekkinud Vahemerel tööd tehes kokkupõrkeid Liibüa võimudega ning kahel puhul on ta seal ka trellide taga istunud.  FOTO: Andreas Solaro / afp / scanpix
Mazara del Vallo kaluril Domenico Asarol on korduvalt tekkinud Vahemerel tööd tehes kokkupõrkeid Liibüa võimudega ning kahel puhul on ta seal ka trellide taga istunud. FOTO: Andreas Solaro / afp / scanpix Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Juba enam kui kolm kuud maksavad 18 Itaalia krevetipüüdjat oma vabadusega selle eest, et Rooma on üritanud migrandivoogude pidurdamiseks panustada Liibüa kodusõjas korraga mõlemale poolele.

21-aastase Insaf Jemmali jaoks tähendab see kolme kuud, mil ta on ärevalt oodanud uudiseid oma isa Farhati saatuse kohta ning lootnud iga päev saada kõnet Itaalia välisministeeriumist. «Aga seda kõnet ei ole tulnud ning päevad mööduvad, ilma et ma teaks, kas ta on kaitstud ja terve, kas ta teab, et ma võitlen tema vabastamise eest,» rääkis noor naine Politicole.

Tema kodulinna Sitsiilia läänerannikul asuva Mazara del Vallo kalurite silmis on hinnalisim saak hiidlehthännak – suur punast värvi Vahemere koorikloom, mille kilo maksab 50–70 eurot. Kalavarude vähenedes on nad aga aasta-aastalt olnud sunnitud minema saaki hankima lähemale Liibüa rannikule, seades sellega ohtu iseend ja oma laevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles