Üks Nobel võib tulla lähiaastatel Eestisse (1)

Copy
Nobeli keskuse ekspositsiooniala visioon.
Nobeli keskuse ekspositsiooniala visioon. Foto: Nobeli Keskus

Probleemid, mis meie innovaatilisena tajutava ühiskonna habrast edu võivad väärata, on lahendamist väärt. Nimelt ennustatakse tööjõu tuntavat puudujääki juba lähiaastateks, eriti kõrgemat kvalifikatsiooni nõudvates tehnika- ja teadusvaldkondades. Eesti riigi hiljutises tööjõuprognoosis tõdetakse, et juba ületulevaks aastaks on loodus-, täppis- ja tehnikateaduste valdkonnas puudu 55 000 töötajat. Osalt on sellise puudujäägi tekkimise põhjus, et noored neid alasid piisavalt kõrgelt ei hinda.

See on proovikivi Nobeli keskuse algatusrühmale. Kavandatavast teaduse ja tehnika keskusest Tallinnas võiks kujuneda koht, kus noored saavad aimu tehniliste alade olemusest ja insenerikutse põnevusest. «Teadus ja tehnika on loomulikult eesti kultuuri osad nagu kirjandus, muusika, teater ja muugi,» sõnas Nobeli projekti eestkõneleja Liia Rebane.

Keskusse on kavandatud õpilaslaborid, teadusteater ning arvukalt väljapanekuid teaduse ja tehnika ajaloost – asjadest, ideedest ja isikutest –, samuti ettevõtetega seotud innovaatilise sisuga ruumid. Rebase sõnul saab Nobeli keskusest inseneriakadeemia kodu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles