UUED PIIRANGUD Uuest nädalast suletakse kõik koolid (38)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Jüri Ratas lubas jääda eneseisolatsiooni ja täita kõiki edasisi terviseameti juhiseid.
Peaminister Jüri Ratas lubas jääda eneseisolatsiooni ja täita kõiki edasisi terviseameti juhiseid. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Alates 14. detsembrist on suletud kõik õppeasutused Eestis: üldhariduskoolid, kutse- ja rakenduskõrgkoolid ning ülikoolid. Järgmisel aastal jätkub töö tavakorras juhul, kui valitsus ei otsusta teisiti.

Kontaktõpe võib toimuda hariduslike erivajadustega õpilastele ja lubatud on usaldusmeetmeid kasutades personaalsed konsultatsioonid, olümpiaadid, praktika läbiviimine ning eksamid. Õppeasutused võivad erandkorras kasutada distantsõppe vormi.

Avatuks jäävad lasteaiad ja lastehoiud. 

Alates 14. detsembrist kuni 4. jaanuarini on peatatud huviharidus, huvitegevus ja sporditegevus nii noortele kui ka täiskasvanutele. Lubatuks jäävad üksnes individuaaltegevus, -õpe ja -sport ning distantsilt pakutavad tegevused.

Individuaalsport vabas õhus on lubatud. Piiranguid ei kohaldata professionaalsetele sportlastele (sealhulgas meistriliiga võistkondadele, koondislastele ja koondise kandidaatidele). Treenida ning võistelda saavad nii need noored kui ka täiskasvanud üksikaladel ja võistkondades ning ilma pealtvaatajateta. Samuti ei kohaldu piirangud erivajadustega inimeste tegevustele.

Ida-Virumaa saab rangemad piirangud

Alates 12. detsembrist sulgeb valitsus kolmeks nädalaks Ida-Virumaal kõik meelelahutusasutused ja peatatakse vaba aja tegevused, samuti avalikud üritused, kinod, teatrid, kontserdikohad, muuseumid ja näitusasutused, toitlustuskohad, spordiklubid, ujulad, spaad ja majutusteenuse pakkujad. Piirangud kehtivad nii sise- kui ka välitingimustes.

Oma igapäevast tööd saavad jätkata kirikud ja teised usuliste talituste toimumiskohad, kui järgitakse 50% täituvuse nõuet, 2+2-reeglit, maskikandmise kohustust ja desinfitseerimisvahendite kasutamist. Valitsus palub kirikutel ja usuliste talituste läbiviijatel armulaual ja teiste sakramentide jagamisel järgida viiruse leviku ennetamiseks vajalikke meetmeid.

Lisaks suurendab valitsus järelevalvet isolatsioonikohustuse täitmise üle, eelkõige piiriületajatel. Piiriületused tuleb viia miinimumini.

Kommentaarid (38)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles