Loomingulise paari kodu saja-aastases puumajas

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Siim Tuksami ja Saara Huimerinna kodus on harmooniliselt kokku miksitud vana ja uus.
Siim Tuksami ja Saara Huimerinna kodus on harmooniliselt kokku miksitud vana ja uus. Foto: Madis Veltman

Mõnus ja väärikas. Nende sõnadega kiidavad oma suurte akende ja kõrgete lagedega üürikorterit saja-aastases puitmajas Kadrioru kandis arhitekt Siim Tuksam ja loomevaldkonnas tegutsev Saara Huimerind.

Pärast õpinguid Austrias Viini rakenduskunsti ülikoolis ja vahetusüliõpilase aastat USAs kodumaale naasnuna hakkas magistrikraadiga arhitekt Siim Tuksam endale sobivat elamist otsima. Viinis olid nad kaaslastega korteriotsinguid alustanud märksõnaga Altbau (vana ehitis), eeldades õdusa õhustikuga ehk suurte akende ja kõrgete lagedega ajaproovile vastu pidanud maja. «Kui ma Tallinnas üle oma praeguse kodu läve astusin, tajusin kohe, et mul on tohutult vedanud – ehkki üür oli tol hetkel minu hinnapiirist veidi üle –, ja lõime omanikuga käed,» meenutab Siim, kelle sõnul oli viis aastat tagasi (ja on ka praegu) ilusat, vana ja avarat üüri- või müügikorterit väga keeruline leida.

«Viimati ehitati uhkeid ja häid kortereid sada aastat tagasi. Meie kahekorruseline puitelamu valmis 1912. aastal insener M. Klibansky projekti järgi,» mainib Siim, keda puit kui materjal väga paelub. Küllap mäletavad paljud Rotermanni soolalao ees seisnud puitinstallatsiooni «Keha ehitus», mille autoriks oli ta koos koolikaaslase Sille Pihlakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles