Piirangud tõid lätlased Eestisse poodlema

Tiit Loim
, reporter
Copy
Eriolukord Lätis. Koroonapiirangud on sulgenud nädalavahetusel need poed, mis ei müü esmatarbekaupu. Suletud on alkopoed, ehituskauplused, tööstuskaupade poed, lillepoed. Pildil Super Alko pood, mis on suletud, kuid inimesed käivad teadmatusest ukse taga. 
Eriolukord Lätis. Koroonapiirangud on sulgenud nädalavahetusel need poed, mis ei müü esmatarbekaupu. Suletud on alkopoed, ehituskauplused, tööstuskaupade poed, lillepoed. Pildil Super Alko pood, mis on suletud, kuid inimesed käivad teadmatusest ukse taga. Foto: Arvo Meeks

Kui seni on palju tähelepanu pälvinud eestlaste osturalli Lätti, siis lõunanaabrite valitsuse hiljutine otsus nädalavahetustel kaupade müüki piirata toob nüüd valkalased poodlema Valga poolele. Valka omavalitsusjuht loodab Läti valitsuselt olukorda muutvat erandit.

5. detsembrist hakkas Lätis kehtima kord, mille järgi tohivad nädalavahetusel ja pühade ajal lahti olla ainult apteegid ning toiduaineid ja esmatarbekaupu müüvad poed. Alkoholi ja tubakatooteid ei tohi sel ajal müüa ka seal.

Seetõttu on piirilinnades Valgas ja Valkas tekkinud olukord, kus piiriala karantiinierandit kasutavad valkalased ostlevad nädalavahetusel Valgas. Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis märkis, et tuli olukorda kaema eelmisel nädalavahetusel ja nägi tavapärasest enam lätlasi kõigi Valga suuremate kaupluste juures.

Sel laupäeval Valga kaupluste juures Läti numbrimärgiga autosid just eriti palju näha polnud. Valka Superalko kaupluse ukse juures tuli aga tagasi pöörata nii Eesti seltskonnal kui ka kohalikul naisel, kes polnud uute piirangute teadet näinud.

Valga Rimi kauplust Valkast külastama saabunud Oleg Pikalevsi (pildil) sõnul tuli ta Eestisse seetõttu, et sobivad poed olid Valkas kinni. Mees soovis osta lilli. «Meil on ka lillepoed suletud. Olen varem Eestis elanud ja töötanud. Peaaegu iga päev käin Valgas. Selliseid inimesi on palju. Kui poed oleks Lätis avatud, teeksin ostud seal, kuna oleks mugavam,» rääkis mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles