Harjumaa koroonapealinn on Loksa, suurim nakatumisoht on hooldekodudes

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Koroonaproovi võtmine.
Koroonaproovi võtmine. Foto: Marko Saarm

Harjumaal on viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta 558,82, ütles terviseameti epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko.

«Tallinnas on 14 päeva haigestumus 590, Loksal 1338 ja Maardus 751. Ida-Virumaal on vastav näitaja 1053,» rääkis Dontšenko.

Haigestumine on jätkuvalt kasvutrendis kümnes maakonnas, eeskätt Harjumaal, Järvamaal, Jõgevamaal, Lääne-Virumaal, Ida-Virumaal, Pärnumaal, Raplamaal. «Praegu näeme sellist tendentsi, et haigestumine liigub põhjast lõuna poole. See tähendab, et haigus liigub Ida-Virumaalt Tartumaa ja Võrumaa poole. Põhilised nakatumiskohad on endiselt pere keskel või tööl. 34 protsendi nakatumiste puhul me ei tea nakatumise kohta. Ehk meil on jätkuvalt kõrge nakatumise risk ja haigust võib saada igalt poolt,» ütles Dontšenko.

Terviseametil on suur mure hoolekandeasutustega. «Hoolekandeasutuste kohta tegime analüüsi: kui me võrdlesime 14-päevast haigestumust saja tuhande elaniku kohta nii hooldekodudes kui muu elanikkonna seas, siis hooldekodudes viibivate üle 60-aastaste klientide seas on nakatumise oht ligi seitse korda kõrgem,» rääkis Dontšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles