Bolt pitsitas investoritelt välja 150 miljonit eurot

Liina Laks
, reporter
Copy
Bolt Technology pole viimase kahe aasta jooksul maksustatavat käivet deklareerinud, kuid maksab see-eest suurelt tööjõumakse. Firma jõudis möödunud aastal 148,3 miljoni eurose käibe juures 85 miljoni euroga kahjumisse. 
Bolt Technology pole viimase kahe aasta jooksul maksustatavat käivet deklareerinud, kuid maksab see-eest suurelt tööjõumakse. Firma jõudis möödunud aastal 148,3 miljoni eurose käibe juures 85 miljoni euroga kahjumisse. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti sõiduplatvormiteenust pakkuv Bolt kaasas 150 miljonit eurot ning tõstis oma turuväärtuse hinnanguliselt 3,5 miljardi euro peale.

Keset koroonakriisi juhtis rahajagamisraundi D1 Capital Partners, osales ka Darsana Capital Partners. Firma plaanib arendada oma teenuste turvalisust ning jätkata platvormtakso, toidu kojutoomise ning kergliikurite renditeenuste laiendamist Euroopas ja Aafrikas, teatas Bolt.

«Plaanime rakendusse lisada uuenduslikke lahendusi, näiteks juhi näotuvastus ja tehis­intellektil põhinev sõidumonitooring, mis aitab vältida ohtlikke olukordi,» selgitas Villig. Bolti tark- ja riistvaras on juba praegu hulk ohutusfunktsioone, nagu käimasoleva sõidu andmete jagamine või rakendusesisene SOS-nupp suurema riskiga piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles