Harjumaa nakatumismäär rühib Euroopa tippu (21)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Harjumaa viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on ületanud nakatumisnäitajad nii Soomes, Venemaal kui ka Lätis.
Harjumaa viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on ületanud nakatumisnäitajad nii Soomes, Venemaal kui ka Lätis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ida-Virumaa kõrgest nakatumiskordajast on räägitud juba pikemat aega, kuid nüüd, viimastel nädalatel on Harjumaa tõstnud tempot ja jõudnud nakatumismääraga nii mõnestki Euroopa riigist ette.

Harjumaa viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on ületanud nakatumisnäitajad nii Soomes, Venemaal kui ka Lätis. Kui aga vaadata teistpidi, siis Euroopa riikidest on Harjumaa nakatumismäärast kõrgemal vaid Luksemburgi, Leedu, Sloveenia, Horvaatia, Ungari ja Rootsi oma.

«Olukord on kehv ja sellest saab igaüks aru,» ütles Postimehele Tartu Ülikooli rakendusviroloogia professor Andres Merits. Tema sõnul tuleks vaadata Soome poole, kuna Eesti põhjanaaber on Euroopa riikidest uue koroonaviiruse lainega praktiliselt kõige paremini toime tulnud. Samuti võib eeskujuks tuua Norra. «Läti kasutab juba pikemat aega karme piiranguid, mind mõnevõrra üllatab, et neil pole paremat tulemust,» lausus Merits.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles