«Adrenaliin oli nii kõrgel, et süsti ei tundnudki» (3)

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Doktor Anna Aleksandrova süstib esimesele inimesele Eestis, kelleks on arst-resident Jelena Rozinko, Covidi-vastast vaktsiini.
Doktor Anna Aleksandrova süstib esimesele inimesele Eestis, kelleks on arst-resident Jelena Rozinko, Covidi-vastast vaktsiini. Foto: Teet Korsten

Eesti esimene koroonaviiruse vastu vaktsineeritu on 24-aastane arst-resident Jelena Rozinko Ida-Viru keskhaiglast, kes on Covid-19-patsiente ravinud septembrist, ja leiab, et tema erialase spetsialiseerumise valik arst-infektsionistina on kui saatusest määratud. Kokku vaktsineeriti pühapäeval Ida-Viru keskhaigla Kohtla-Järve tervisemajas 55 arsti ja õde, kes töötavad Covid-19-haigetega.

Vahetult pärast vaktsineerimist ütleb Rozinko nagu Juri Gagarin pärast kosmoselendu, et adrenaliin on nii kõrge, et süsti ei tundnudki.

Suur tähelepanu

Ajakirjanikke on kõikvõimalikest Eesti meediakanalitest Kohtla-Järve vastrenoveeritud viiekorruselisse tumehalli tervisemajja kogunenud paarkümmend. Rozinko ütleb, et sellist tähelepanu poleks muidugi oodanud. Eesti esimese Covid-19-vastase süsti teeb arst Anna Aleksandrova.

Jõhvi päritolu Rozinko lõpetas tänavu Tartu Ülikooli ja töötab Ida-Viru keskhaigla infektsioonhaiguste osakonnas arst-residendina, Covid-19-patsiente on ta ravinud alates 22. septembrist. Rozinko sõnul on pandeemia aeg olnud loomulikult väga keeruline. «Koormus tööl on väga suur ja mulle on valus see, et pean piirama suhtlust oma lähedaste ja vanavanematega, sest töötan ikkagi ohtlikus paigas,» ütleb Rozinko.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles