Mihhail Kalašnikovist saab Rogozini abi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kalašnikov automaadiga AK-103.
Mihhail Kalašnikov automaadiga AK-103. Foto: SCANPIX

Automaatrelva AK-47 leiutanud Mihhail Kalašnikovist saab sellest aastast Vene asepeaministri tööülesandeid täitva Dmitri Rogozini nõunik.

Vene uudisteagentuuri RIA Novosti teatel tegi Rogozin 92-aastasele Kalašnikovile tööpakkumise, kui külastas Udmurtia pealinnas Iževskis asuvat relvakontserni Ižmaš tehast, kus toodetakse ka Kalašnikovi automaate.

«Mul on teile isiklik palve – hakata minu nõunikuks,» ütles Rogozin, kes töötas varem Venemaa esindajana NATO juures, kuid kelle president Dmitri Medvedev nimetas kaitsetööstuse eest vastutavaks asepeaministriks. Rogozini sõnul saab Kalašnikovist tema ainus nõunik.

Möödunud aastal alustas Venemaa uue automaatrelva väljatöötamist, mistõttu otsustas kaitseministeerium loobuda Kalašnikovi automaatide ostmisest ning selle tootmine peatati.

Kalašnikovi konstrueeritud AK-47 ja selle uuemad versioonid on maailmas äärmiselt populaarsed relvad. Neid on müüdud enam kui sada miljonit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles