Arvustus Surmahoop aastale 2020

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Hugh Grant kehastab naljasaates «Death to 2020» ajaloolast, kes ajab sassi päriselu ja «Troonide mängu».
Hugh Grant kehastab naljasaates «Death to 2020» ajaloolast, kes ajab sassi päriselu ja «Troonide mängu». Foto: Netflix

Kui 20. sajand algas päriselt sel hetkel 1914. aastal, kui Gavrilo Princip Sarajevos Austria-Ungari ertshertsog Franz Ferdinandile kolm kuuli kerre kihutas, siis 21. sajandi alguseks võivad ajaloolased hatata pidama 2020. aastat. Kui see ei oleks valus reaalsus, sobiks ta hästi Netflixi tumeulmesarja «Black Mirror» eriti sünge osa stsenaariumi aluseks.

Aga just nii ongi juhtunud. «Black Mirrori» loojad Charlie Brooker ja Annabel Jones võtsid aasta kokku veidi enam kui tunniajases erisaates «Death to 2020». Brooker on seda varemgi teinud, juba enne «Black Mirrorit» olid populaarsed tema humoorikad aastakokkuvõtted BBCs.

«Death to 2020» on stiili poolest mokumentaal ehk piladokumentaalfilm, milles kommenteerivad uudislõikudega illustreeritud möödunud aasta sündmusi hulk «eksperte». Saate suurim voorus on see, et eksperte kehastavad tuntud ja suurepärased näitlejad: Samuel L. Jackson küünilise ajakirjaniku Dash Bracketina, Hugh Grant juhmaka ajaloolase Tennison Fossina, Lisa Kudrow Valge maja pressiesindaja Jeanetta Grace Susanina, Kumail Nanjiani tehnoloogiamiljardär Bark Multiverse’ina jy. Nagu rollinimedest näha, parodeeritakse reaalse maailma tegelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles