Kiik: Eestil on võimekus vaktsineerida kümneid tuhandeid nädalas (3)

Brita-Maria Alas
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik
Sotsiaalminister Tanel Kiik Foto: Sander Ilvest / Postimees

Alates pühapäevast on Eestis koroonaviiruse vastu vaktsineeritud ligi 900 inimest ning sotsiaalminister Tanel Kiige sõnul oodatakse järgmise nädala keskpaigaks ühtlasi ka uut vaktsiinitarnet. Kui järgmised vaktsiinitarned saabuma hakkavad, saab vaktsineerimisega hoogsamalt jätkata.

«Eestil on võimekus vaktsineerida kümneid tuhandeid inimesi nädalas ning teeme seda kohe, kui vaktsiinitarned tõusma hakkavad,» märkis Kiik. Samuti nentis minister, et järgmist Pfizer/BioNTechi tarnet oodatakse järgmiseks nädalaks ning loodetavasti saab peatselt Euroopa Liidu müügiloa ka Moderna vaktsiin. 

Põhjus, miks vaktsineerituid juba täna rohkem pole, seisneb ministri sõnul asjaolus, et tervishoiutöötajad vajavad vastavaid koolitusi võttes arvesse vaktsiini eripära, vahendas ERR uudisteportaal. Tänaseks on tuhanded inimesed tema sõnul vaktsiinikoolituse läbinud ning tarnete kasvades hakkab vaktsineeritute arv oluliselt tõusma. 

«Laias laastus need 5000 esimest doosi on kasutatud selleks ajaks kui tuleb järgmine kogus,» ütles ta ja lisas, et sel nädalal jääb vaktsineeritute arv ilmselt veel 2000-3000 juurde.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles