Pirital kogutakse vanad jõulupuud pärast pühi kokku

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Pirita linnaosavalitsus

2.–14. jaanuarini saavad Pirita linnaosa elanikud viia vanad jõulukuused spetsiaalselt selleks paigaldatud konteineritesse.

Kuuskede kogumiskonteinerid Pirital avatakse aadressil Võsa tee 26, Haljas tee ja Pähkli tee nurgal (Pähkli 2 vastas), Merivälja poe juures (Haaviku tee 16 / Kesktee 38 ees), Kõlviku tee ja Lepiku tee nurgal (Kõlviku tee 19 vastas) ning Teelehe tee, Hunditubaka tee ja Vabaõhukooli tee nurgal.

Linnaosavanem Tõnis Liinat manitses, et vanad jõulukuused tuleb tuua konteineritesse ehedal kujul, see tähendab, et neid ei tohi pakkida kilesse ega kilekotti ning puudel ei tohi küljes olla ehteid ega muid kaunistusi, sest kuuskedest tehakse hakkpuitu. Samuti tuletas ta meelde, et jõulukuuski ei tohi panna prügikasti ei tervelt ega tükeldatult ning neid ei tohi sokutada metsa alla ega jätta vedelema haljasalale.

«Kui varasematel aastatel oleme kogunud kuuski ka kloostrivaremete territooriumile, siis tänavu me kuuski kloostri juurde ei kogu ega tee vanadest jõulupuudest lõket. Säästame keskkonda,» lausus Liinat.

Vanad jõulupuud saab Pirital tuua konteineritesse 2.–14. jaanuarini. Vanu jõulukuuski võtavad vastu ka jäätmejaamad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles