Kaupmeeste liit soovib kaubandustöötajate eelisvaktsineerimist (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonavaktsiin vajab säilitamiseks eritingimusi.
Koroonavaktsiin vajab säilitamiseks eritingimusi. Foto: Sander Ilvest

Eesti Kaupmeeste Liit tegi valitsusele ettepaneku vaktsineerida esmase vaktsineerimiskava järgselt teises laines kaubandustöötajad.

Kaubandustöötajate vaktsineerimine enne üldelanikkonda vähendab nakkusriski Eesti levinuima ameti esindajatele ja poekülastajatele ning tagab varustuskindluse kaupadega Eesti elanikkonnale, märgib liit valitsusele saadetud kirjas.

Jaekettide väiksemates formaatides on poes päevas 1500–3000 külastajat. Hüpermarketites on päevane ostlejate arv 4500–6000 vahel. Eestis ei ole ametit, mille esindaja puutuks päevas rohkemate inimestega kokku kui toidupoe müüja, märgib liit.

Toidu-ja esmatarbekaupade müük on eluks vajalik teenus. Kevadise koroonapuhangu ajal tegi valitsus sellega seoses koroonateste eelisjärjekorras toidu-ja esmatarbekaupade poodide müüjatele. Tänu sellele ja kaubanduse sisemiste protseduurireeglite muutmisele hoiti ära toidupoodides praktiliselt täielikult koroonakollete teke.

Liit leiab, et eluks vajalike teenuste osutajad on paljudes sektorites aga mitte kellelgi ei ole päeva jooksul nii palju kokkupuudet teiste inimestega kui kaupluse saalitöötajal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles