Reinsalu: Martin Helme ei kahtle Leedu ja Rumeenia valimiste legitiimsuses (7)

BNS
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu.
Välisminister Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul ei kahtle rahandusminister Martin Helme Leedu ja Rumeenia valimiste legitiimsuses.

«Küsisin rahandusministrilt, mida ta Leedu ja Rumeenia elu lahates silmas pidas. Ta kinnitas, et ei seadnud ega sea küsimärgi alla ei Leedu ega Rumeenia valimiste legitiimsust. Palusin tal seda arusaamatuste vältimiseks ka facebookis väljendada,» kirjutas Reinsalu oma sotsiaalmeediapostituses.

«See on enesestmõistetetavalt Eesti riigi selge positsioon, et Leedu ja Rumeenia on meie partnerriigid ning meil pole riigina mingisuguseid küsimusi nende valimisprotsessi osas,» kinnitas Reinsalu.

Reinsalu sõnul kõneles ta pühapäeva õhtul ka Leedu välisministriga sel teemal ning väljendas talle ülaltoodud seisukohta. «Tõtt-öelda, nii nagu oma eelmise Leedu kolleegiga, vestlen ma ka temaga sisuliselt ülepäeva. Eesti, Läti ja Leedu on olnud parimad sõbrad selle kriisi ajal üksteist toetades nii varasemalt ja, olen kindel, et ka edaspidi. Kõnelesime ka vajadusest ühiselt positiivselt mõjutada Euroopa Komisjoni vaktsiinide kiirema tarnimise asjus,» märkis ta.

EKRE juhtfiguurid Mart ja Martin Helme oma pühapäevases raadiosaates «Räägime asjast» ka oktoobrikuiste Leedu ja Rumeenia parlamendivalimiste usaldusväärsust.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles