Oxfordi professor: Euroopa ei ole maailma naba (9)

Tauno Vahter
, kriitik, kirjastuse Tänapäev juht
Copy
Ida tõusuteel: Shanghai kaubatänaval ilutsevad kõrvuti kommunistide punaplagu ja tehnoloogiaimpeeriumi Apple’i neoonlogo. 
Ida tõusuteel: Shanghai kaubatänaval ilutsevad kõrvuti kommunistide punaplagu ja tehnoloogiaimpeeriumi Apple’i neoonlogo. Foto: Hendrik Alla

SIIDITEEDE TAASAVASTAMINE. Oxfordi ajalooprofessor Peter Frankopan avab oma raamatutes ida ja lääne suhteid ajaloos ja tulevikus. Kas Hiinast saab uus hegemoon?

Sajandeid on läänemaailma peetud maailma jõukuse, teadmiste ja võimu kantsiks, kuid nüüd on pilgud suunatud itta, kus tõuseb uue päikesena rahaline ja poliitiline vägevus. Sellest kirjutab Peter Frankopan oma bestselleris «Siiditeed. Maailma uus ajalugu».

Frankopan on Oxfordi ülikooli maailmaajaloo professor. Tema peamised uurimisteemad on Vahemere maade, Venemaa, Pärsia, Hiina, Lähis-Ida ja Kesk-Aasia ajalugu. Frankopan sai üle maailma kuulsaks raamatuga «Siiditeed» (originaalis 2015, e k 2020), mis seadis küsimärgi alla, kuidas on maailma ajaloo kontekstis seni käsitletud araabia ja Aasia kultuuride ajalugu ning nende suhteid Euroopaga.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles