GALERII ⟩ Vanaka mäest suusanõlva naljalt ei saa (1)

Brita-Maria Alas
Copy

Pärast eilset teadet, et linnaosavalitsus paigaldas ohtlikule Vanaka mäenõlvale hoiatavad sildid, tõstatati linnaosa sotsiaalmeedia lehel küsimus, miks ei võiks Vanakale hoopis suusanõlva rajada. Linnaosavanem selgitab, et selline idee on juba laual ka olnud. 

Tallinnas asuv Vanaka mägi pakub kelgutajatele omajagu lõbu ja adrenaliini, ent samas on ka õnnetused seal kerged juhtuma - reedel oli kohal ka vabatahtlik pääste. Seetõttu paigaldati neljapäeval mäele hoiatussildid ning nüüd arutlevad kohalikud, miks ei võiks Vanakale hoopis suusanõlva rajada. 

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillisi sõnul on nimetatud alale valmistatud varasemalt ka eskiis suusanõlva rajamiseks, ent selpuhul tuleb lähtuda nii Nõmme-Mustamäe maastikukaitseala kaitse-eeskirja kui ka  teemaplaneeringu nõuetest.

«Mäekeskus vajab funktsioneerimiseks hoonet ning siis tuleks rajada puurkaev. Neid plaane on Nõmme linnaosa valitsus koostöös sihtasutusega Eesti terviserajad ka keskkonnaametile ja ministeeriumile tutvustanud aga kooskõlastust tegevuseks ei ole,» rääkis ta.

Šillis lisas, et hoiatussiltidega soovis linnaosa inimeste tähelepanu pöörata ohutusele, et teadvustataks kiivri kandmise vajadust ning veendutaks, et kelgutamisel on mägi vaba. «Nõmme linnaosa valitsus ei keela kellelgi Vanakal kelgutamist. See ei ole ka meie pädevuses, sest ala kuulub RMK-le,» selgitas ta.

Lisaks hoiatusmärkide paigaldamisele siluti ka nõlva all asuvaid vaale. «Sellise tegevuse kasutegur on aga väga lühiajaline ja seetõttu tuleb alati enne alla laskmist kõigepealt veenduda nõlva ohutuses. Kelgutamiseks sobivaid ja oluliselt ohutumaid kohti on Nõmmel mitmeid,» ütles ta ja tõi näiteks nii Vabaduse pargi, Jannseni parkmetsa, Lameka kui ka Ilmarise terviseradade alad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles