Valeri Kirss kinkis Miss Estonia ajaloolise erakogu Rahvusarhiivile

BNS
Copy
Valeri Kirss.
Valeri Kirss. Foto: Viktor Burkivski

Uue aasta esimesel nädalal kinkis Miss Estonia kaubamärgi omanik Valeri Kirss oma erakogu materjalidest neli suurt kohvritäit dokumente Rahvusarhiivi video- ja foto-osakonnale.

Materjalid võtsid vastu Filmiarhiivi direktor Eva Näripea ja asedirektor Gerli Toomet, kes lubasid omalt poolt materjalid aasta jooksul digiteerida ja arhiveerida eesmärgiga neid ka võimalikele huvilistele näidata.

Otsustavaks sai arhiivi huvi päästa VHS-idele lindistatud finaalsaated. 25 aasta võistlustest on näidatud ETV ja TV3 vahendusel 15. finaali, mis on olnud ajastu ikoonid ja ühed oodatumad ja vaadatumad telesaated.

«Kahjuks pole ETV arhiivides neid materjale enam säilinud ja tänu sellele oli Riigiarhiiv huvitatud seda tegema. Materjalid, mis on VHS-idele salvestatud on juba nii vanad, et see oli viimane aeg nendega midagi ette võtta enne kui hilja on. Seetõttu on Rahvus-arhiivi poolt nende päästmine arukas ja kiiduväärt algatus,» ütles Valeri Kirss.

25 aastat Miss Estonia iludusvõistlusi korraldanud Valeri Kirss kinkis Rahvusarhiivile 36 missiteemalist VHS-i ja kohvritäie unikaalseid MissEstonia võistluste fotosid. Rahvusarhiivis leiavad koha ka tema 25 korraldusaasta suurt kausta, mille sisuks on ME peakorraldaja eel- ja järeltöö missikandidaatide ja võistluse korraldamisega.

Viimased kuus aastat ei ole Valeri Kirss enam iludusvõistlusi korraldanud, sest pole finantstoetajaid leidnud. Kirss on Miss Estonia ja MissTallinn kaubamärkide omanik seni kuni EPA registreeritud kaubamärgid keegi osta soovib ja uuel kaasaegsel tasemel Eesti aasta iluduskuninganna võistlusi korraldada soovib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles