Sibul: mina ei näe erakorralisteks valimisteks põhjust (5)

Copy
Priit Sibul.
Priit Sibul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Isamaa fraktsioon ei pea võimalikuks uute parlamendivalimiste korraldamist, juhul kui abielureferendum saaks vastuseks «Ei».

President Kersti Kaljulaid tegi esmaspäeval ettepaneku korraldada uued parlamendivalimised, kui abieluteemaline rahvahääletus saab vastuseks «ei».

«Praegu on kavandatud rahvahääletus läbi viia muu riigielu küsimusena, mis ei too kaasa mingit poliitilist vastutust,» märkis president. «Teen ettepaneku praegune menetlus katkestada ning esitada küsimus abielu mõiste kohta vastavalt põhiseaduse § 105 toodud võimalusele seaduseelnõuna. See oleks oma olemuselt usaldushääletus praegusele riigikogu koosseisule,» ütles president Kaljulaid.

Isamaa fraktsiooni esimees Priit Sibul ütles Postimehele, et tema on riigipeaga eri meelt. «Mina küll ei näe erakorralisteks valimisteks põhjust ega vajadust,» märkis Sibul.

«Me Isamaas oleme mitmel korral parlamendierakondade poole pöördunud, et põhiseadusesse seda muudatust sisse viia. Parlamendierakondadel toetust pole olnud ja koalitsioonilepingu sõlmimisel ka. Ja hiljem pole räägitud mitte seadusemuudatusest, vaid muu riigielu küsimusest, et seda (abielu mõiste küsimus – toim.) rahva käest küsida,» ütles Sibul.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles