Marilyn Jurman: alkoholi joomine paneb kõigele veel eriti suure põntsu (1)

Marilin Vikat
, vanemtoimetaja
Copy
Joogaõpetaja Marilyn Jurman.
Joogaõpetaja Marilyn Jurman. Foto: Marten Martšenkov

Näitleja ja joogaõpetaja Marilyn Jurman on näinud ja ka ise kogenud koroona-­aasta salakavalat mõju. «Inimesed ei saa meeleolu langusest tihtilugu aru enne, kui asi on päris hullusti. See algab sellest, et motivatsioon kaob ära, samuti muutuvad söömisharjumused ja unevajadus,» ütleb ta.

«Olen puhas ekstravert ja tundsin väga puudust sotsiaalsetest suhetest. Kui midagi aga mugavusstsoonist välja viib, on see tegelikult võimalus õppida,» juurdleb Jurman.

«Koroona on aidanud hääle­paelad puhtaks köhida – õpetanud selget väljendust ja ­enda eest seisma.» Väikeettevõtjana tegutsev Jurman tõdeb, et kui puuduvad ressursid mingit koostööd jätkata, on lihtsam seda öelda. «Siis järsku hakkavad kompromissid juhtuma, sest kõik näevad, et inimesed on väljapääsmatus olukorras, keegi ei luiska, et on raske – kõigil ongi raske. Aasta on õpetanud suhtlemist ja otsest kõneviisi. Saadki aru, et mulli ajamine ei vii kuskile.» Jurmani ellu tõi eelmine aasta mitu positiivset pööret – tee pole olnud sirgjooneline, aga käänakutel suuna hindamine aitab sihile jõuda.

Tegi alkoholiga lõpparve

«Suvel tegin otsuse ja lõpetasin alkoholi joomise täielikult – nii võikski jääda,» ütleb Jurman. Pokaal veini õhtul võib tunduda lõõgastav, aga varsti saab sellest kaks-kolm pokaali ja lõpuks pudelitäis, nendib ta. «Nägin, kuidas see teeb nii palju kahju tervisele ja kogu elule. Elukvaliteet on nüüd väga muutunud ja saab korralikult magada.» ­Nimelt hakkab ka pidev väikeste alkoholikoguste tarvitamine häirima und, muutes selle pinnapealsemaks. Jurmani sõnul näis talle, et eelmisel aastal võtsid paljud endale karguks aga just alkoholi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles