Hiiumaal käis koroonasügisel rohkem turiste kui aasta varem

BNS
Copy
Kõpu tuletorn.
Kõpu tuletorn. Foto: Teet Malsroos

Koroonakriis on turismisektori jaoks tervikuna olnud katastroof, kuid Eestis leidub ka paiku, kus olukord on olnud helgem, sest näiteks Hiiumaal peatus mullusel madalhooajal rohkem turiste kui 2019. aastal samal ajal, vahendas ETV «Aktuaalne kaamera».

Statistikaameti andmetel majutati mullu septembris Hiiumaal enam kui 1000 turisti rohkem kui 2019. aastal samal ajal. Oktoobris 2020 ületati 2019. aasta tulemus enam kui 500 ja novembris enam kui 100 võrra. Detsembri kohta ametil veel statistikat koostatud pole.

Mullu suvel avatud elamuskeskus Tuuletorn seadis oma eesmärgiks saada aasta lõpuks 25 000 külastust. Kokku käis seal külastajaid 32 000, kellest madalhooajal tulnuid oli siiski väiksem osa ehk veidi üle 4000 inimese. 

Kärdla sadamas tegutsev šampanjabaar ja restoran Kork on esimest korda lahti aasta ringi. Korgi omanik Andre Abner rääkis, et erinevalt varasemast ei kukkunud klientide arv seekord augusti lõpus järsult ning novembri keskpaigani oli äri päris hea. Siis tuli tõsisem langus, kuid aasta lõpus pühadeperioodil läks olukord taas paremaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles