Jutulind koos 80ndate lemmikutega jõudis taas ekraanile

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
«Jutulinnul on silmapaistev mõistus ja taiplikkus ... taiplikkus!!!» See on fraas, mis saadab kõiki «Kolmanda planeedi saladuse» fänne.
«Jutulinnul on silmapaistev mõistus ja taiplikkus ... taiplikkus!!!» See on fraas, mis saadab kõiki «Kolmanda planeedi saladuse» fänne. Foto: Filmikaader Sojuzmultfilmi multifilmist «Kolmanda planeedi saladust»

Rahvusringhäälingu portaal Jupiter pani vaatamiseks välja sarja 1980ndatel valminud Sojuzmultfilmi animafilme. Filmid linastuvad sama eestikeelse dublaažiga, nagu nad omal ajal ETVs jooksid. Mäletatavasti olid paljud neist multifilmidest tolleaegsete laste lemmikud.

Rubriigis «Retromultikad» saab näha legendaarset Roman Katšanovi «Kolmanda planeedi saladust», mis oli 1981 linastudes esimene nõukogude täispikk animafilm. Lisaks Katuse-Karlssoni ja Karupoeg Puhhi tegemised Sojuzmultfilmi versioonis, tsaar Saltaan, Potsataja ja krokodill Gena, papagoi ning Prostokvašino sõprade seiklused ja loomulikult klassikaline «Siil udus» (režissöör Juri Norštein, 1975). Kokku 22 nimetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles