ÜLEVAADE. Prantsusmaa vaatab tõtt ammuste pedofiiliakuritegudega

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Jaanuari alguses ilmunud raamatus «La familia grande» kirjeldab tuntud akadeemikute ja poliitikute perekonnast pärit jurist Camille Kouchner, kuidas tema kasuisa Olivier Duhamel kuritarvitas mitme aasta jooksul tema kaksikvenda. Paljastus pani Prantsusmaal tuhandeid teisigi pedofiilia- ja intsestikuritegude ohvreid esile astuma ning sunnib nüüd poliitikuid seadusi karmistama.
Jaanuari alguses ilmunud raamatus «La familia grande» kirjeldab tuntud akadeemikute ja poliitikute perekonnast pärit jurist Camille Kouchner, kuidas tema kasuisa Olivier Duhamel kuritarvitas mitme aasta jooksul tema kaksikvenda. Paljastus pani Prantsusmaal tuhandeid teisigi pedofiilia- ja intsestikuritegude ohvreid esile astuma ning sunnib nüüd poliitikuid seadusi karmistama. Foto: THOMAS SAMSON/AFP/SCANPIX

Prantsusmaa ühe tuntuima politoloogi ja endise europarlamendi saadiku Olivier Duhameli kasulastel kulus kolm aastakümmet, et leida julgus tuua päevavalgele tema seksuaalkuriteod ning päästa sellega riigis valla debatt intsesti ja pedofiilia üle ning sundida võime jõuliselt seadusi karmistama.

Sel kuul ilmunud raamatus «La familia grande» («Suur perekond») kirjeldab jurist ja õppejõud Camille Kouchner, kuidas ajal, kui nad kaksikvennaga – raamatus kannab ta varjunime Victor – olid 13-aastased, hakkas Duhamel poissi seksuaalselt ära kasutama ning vägistamine jätkus mitme aasta jooksul. Ohver ise hoidub avalikust tähelepanust, kuid kinnitas Le Monde’ile, et usaldab õde enda eest kõnelema.

Raamatu järellainetuses astus Duhamel tagasi maineka Sciences Po ülikooli nõukogu esimehe kohalt ning loobus tele- ja raadiolepingutest. «Olles isiklike rünnakute objekt ja soovides säilitada institutsioone, kus ma töötan, teen lõpu oma ülesannetele,» kirjutas ta Twitteris, enne kui kustutas oma sotsiaalmeedia konto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles