Tallinna linnaettevõtet juhtima asuv Vakra päris Kõlvartilt linnaasutuste juhtimiskvaliteedi kohta

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi Rainer Vakra lahkub peatselt Tallinna linnavolikogust ning asub 1. veebruarist juhtima linnaettevõtet Tallinna Soojus, esitas ta eelmisel aastal linnapea Mihhail Kõlvartile arupärimise linnaasutuste juhtimiskvaliteedi kohta. Täna saab see Kõlvarti poolt ka suulise vastuse.

Neljapäevasel Tallinna linnavolikogu istungil on ühe punktina kavas vastamine sotsiaaldemokraatide Vakra, Annela Ojaste ja Anto Liivati arupärimisele, kus sooviti muu hulgas teada, mida linnapea kavatseb juhtimiskvaliteedi tõstmiseks ette võtta ning kas linnavalitsus on eraldanud ressursse. juhtimiskvaliteedi tõstmisele, vahendas ERR.

«Milliseid samme on linnapeal plaanis astuda selleks, et paraneks juhtimiskvaliteetlinna asutustes ning linna valitseva mõju all olevates organisatsioonides?» oli üks küsimustest.

Linnapea Kõlvart kinnitas vastuses, et juhtimiskvaliteet linna asutustest on tema hinnangul praegu hea. Käimasolevad muudatused peavad samas olukorda paremaks muutma.

«Linnavalitsusele esitamiseks on välja töötatud uus värbamise ja valiku kord. Selle eesmärk on tagada Tallinna linna asutustes ühetaoline, professionaalne ja läbipaistev värbamise ja valiku protsess ning võtta tööle parima juhtimiskompetentsiga juhid. Oleme juhtide valikuprotsessikaasanud oma valdkonna eksperte väljapoolt. Juhtimiskvaliteedi tõstmiseks on ellu kutsutud seitsmest moodulist koosnev juhtide arenguprogramm «Juhtide kool», kuhu saavad kandideerida kõik Tallinna linnaorganisatsioonis töötavad juhid,» lisas Kõlvart

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles