Hansabuss võtab kaheksaks aastaks üle Harjumaa läänesuuna teenindamise (1)

BNS
Copy
Hansabuss
Hansabuss Foto: Erakogu

Hansabuss teenindab Harjumaa läänesuuna avalikke bussiliine järgmised kaheksa aastat, Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse mittetulundusühinguga sõlmitud lepingu kogumaht on 24 miljonit eurot.

Hansabussi aastaseks lepingumahuks teeb see orienteeruvalt 2,85 miljonit liinikilomeetrit ja 3 miljonit eurot. Uutes busside ostuks on Hansabuss investeerinud juba 5,3 miljonit eurot. Bussifirmal lisandub uute liinide tõttu 253 väljumist ja 10 000 kilomeetrit päevas.

Ettevõte alustab esmaspäeval avalike bussiliinide teenindamist Harjumaa läänesuunal, tuues liiklusesse 31 uut bussi. Avatakse ka maakonna ekspressliin, mis esmakordselt ei lähtu eeldusest, et inimestel on tingimata vaja sõita keskusesse.

«Hansabussil tuleb päevas juurde 253 väljumist, mis teeb veidi alla 10 000 kilomeetri päevas. Toome teedele uued madalapõhjalised Iveco Crossway LE Line'i bussid, mis on vajalik samm, et parandada piirkonna bussiliikluse teeninduskvaliteeti. Sellega paranevad ka lapsevankriga ja eakate inimeste võimalused Harjumaa lääne suuna busside kasutamiseks,» ütles Hansabussi juhatuse esimees Indrek Halliste. Bussides on 45 iste- ja 41 seisukohta.

Harjumaal hakkavad 31 uhiuut bussi teenindama Tabasalu, Vääna-Jõesuu, Keila, Keila-Joa, Harku, Harkujärve, Sõrve, Lohusalu, Klooga, Laulasmaa, Kloogaranna, Muraste, Suurupi, Padise, Harju-Risti, Nõva, Maardu ja Tallinna vahelisi bussiliine number 108, 109, 111, 111A, 118, 122, 123, 124, 126, 127, 127A, 128, 129, 137, 146 ja 180E.

Esmaspäeval alustab tööd Eesti esimene ekspress-maakonnaliin number 180E, mis kulgeb marsruudil Tabasalu–Tallinn–Maardu. Uus transpordilahendus ühendab kolme omavalitsust ning sellest võidavad nii Harku valla, Maardu linna kui ka Tallinna erinevate linnaosade elanikud.

Liin 180E läbib mitmeid olulisi peatusi Maardu, Kallavere, Lasnamäe Mustakivi ja Laagna, kesklinna, Kristiine, Haabersti, Tabasalu ja Rannamõisa elanike jaoks ning erinevalt tavalistest liinidest on sellel liinil vähem peatusi. Kasutusele võetakse kogu liini ulatuses kehtiv validaatoripilet, mille hind on Ühiskaardiga ostes euro ja 28 senti.

Hansabuss korraldab riigisiseseid avalik- ja kommertsliinivedusid, töötajate regulaarset tööle- ja kojuveoteenust ning tellimusvedusid peamiselt Eestis, Lätis, Skandinaavias.

Ettevõte kuulub Baltimaades tegutsevasse Hansa Gruppi, mis on Eesti kapitalil põhinev ja Balti riikides tegutsev bussitranspordi, autorendi ning tarbesõidukite müügi ja teenindusega tegelev kontsern. Hansa Gruppi kuulub kokku 16 ettevõtet, mis annab tööd orienteeruvalt 700 inimesele. Firma käive on 54 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles