Edu on toonud pühendumus ja järjepidevus

Evari Ehitus
Copy
OÜ Evari Ehitus kontor-lao lamekatus.
OÜ Evari Ehitus kontor-lao lamekatus. Foto: Ragnar Vutt

Aastal 1991 alustas praeguse OÜ Evari Ehitus juht Rein Kala ühemehefirmana ehitusteenuse pakkumist. Esimese kuue aastaga sai temast arvestatav tööandja ning mõne aja pärast Lõuna-Eesti suurim lamekatuste ehitaja.

Praeguseks on OÜ Evari Ehitus portfoolios suur osa Tartu esindushoonete lamekatuseid – katuse alla on saanud Tartu südalinnas Riia 2 tervet kvartalit hõlmav multifunktsionaalne äri- ja vabaajakeskus Kvartal, Tartu ülikooli uus majandusteaduskonna hoone Delta koos ettevõtlus- ja innovatsioonikeskusega, SEB ja LHV pangahooned, suur osa Tartu Lõunakeskuse katustest ning paljud teised äri- ja eluhoonete katused üle Eesti.

Sõltuvalt aastast lisandub OÜ Evari Ehitus tehtud tööde hulka igal aastal 100–150 uut katust.

OÜ Evari Ehitus tegutseb lokaalselt, kuid paistab silma ka globaalselt. AHHAA teaduskeskuse katuse, mille ehitamisel osales ka OÜ Evari Ehitus, tunnistas maailma katusemeistreid koondav organisatsioon IFD 2011. aastal maailma parimaks katuseks.

Ettevõtte tehtud tööde hulka kuuluvad muuhulgas Otepääl Tehvandi spordikeskuse ainulaadse mätaskatuse soojustus- ja hüdroisolatsioonitööd, Tartus valminud Eesti Rahvusarhiivi lamekatusetööd ning Eesti Rahva Muuseumi (ERM) katusele turva- ehk katusepollarite paigaldamistööd.

Alati leitakse lahendus

Vahepealsed aastakümned on muutnud nii riiki kui ka majandust, ent OÜ Evari Ehitus tegevused on jäänud põhiolemuselt samaks. Edu on toonud järjekindel töö ning pühendumine.

Rein Kala sõnul on OÜ Evari Ehitus tugevus suur panustamine valdkonna arengusse ning südamega töötegemine – ühtegi tellijat hätta ei jäeta ning alati leitakse lahendus.

Algselt vanade kortermajade katuste renoveerimisega tegelenud OÜ Evari Ehitus tegutseb nüüd peamiselt uusehitustel, ent vajadusel remonditakse, renoveeritakse ka vanemate hoonete katuseid.

Ajas on muutunud klientide ootused katusele. Kui 30 aastat tagasi sooviti põhiliselt, et katus vett peaks, siis kaasaegne katus peab pidama nii vett kui sooja ning lisaks ilus välja nägema. Üha olulisemaks on muutunud katuse soojapidavus ning pikem eluiga. Katuste eluiga sõltub katuse asukohast, otstarbest, hooldusest, materjalidest, lahendustest ja väga palju paigaldusest. Ehitusnormidele vastavalt ehitatud lamekatuste elueaks loetakse 20 kuni 40 aastat.

Igaüks, kellel on kinnisvara või kes on seda ostnud või müünud, teab, et viimase korruse korterite või ruumide esmane suur oht on just katus, selle soojustatus ja veepidavus. Hoonete kasutusmugavus sõltub sageli just sellest, kuidas on lahendatud hoone piirete soojustamine ja kuidas toimib hoone piirete niiskusrežiim.

OÜ Evari Ehitus kontor-ladu Tartumaal.
OÜ Evari Ehitus kontor-ladu Tartumaal. Foto: Ragnar Vutt

Lai valik teenuseid

OÜ Evari Ehitus tehnoloogilised lahendused võimaldavad teenust pakkuda ka muude ehitustööde juures, mitte ainult katuste ehitusel ja hooldusel.

Nii kuuluvad ettevõtte põhitegevuste hulka lamekatuste ehitamine, remont, renoveerimine, rekonstrueerimine. Need tööd sisaldavad kandva profiilpleki, soojustuse, aurutõkke paigaldamist ning hüdroisolatsiooni, korstnate, karniiside, parapettide, vihmaveesüsteemide, tuulutussüsteemide ehitamist.

OÜ Evari Ehitus soojustab ja hüdroisoleerib vundamente, keldriseinu, põrandaid, terrasse, rõdusid, korrusparklaid, sildasid, viadukte ja muid sarnaseid rajatisi aasta ringi. Tehakse lamekatuste ülevaatust, hooldust ja liiglume koristust.

OÜ Evari Ehitus on ka hea tööandja, kus kauaaegsemad töötajad on ametis olnud juba 15–20 aastat. Ettevõttes töötab 25–30 oma ala spetsialisti. Rein Kala märgib, et tänu klientide usaldusele on ettevõttel tööd palju ning see võimaldab tööd pakkuda ka uutele headele ja pühendunud spetsialistidele.

Vastutus katuse eest lasub ka majaomanikul

Samajagu, nagu Rein Kala peab oluliseks OÜ Evari Ehitus spetsialistide pühendumist oma tööle, hindab ta ka vastutustundlike majaomanike panust katuse korrashoidu.

«Igal majaomanikul on võimalik katuse eluiga pikendada,» rõhutab ta ning lisab, «äärmiselt oluline on katust regulaarselt hooldada, vajadusel remontida ning õigeaegselt renoveerida.»

«Kuigi majaomanik võib olla kogenud meistrimees, on probleemide korral alati kindlam pöörduda asjatundja poole. Professionaal on harjunud nägema probleeme, oskab hinnata olukorra tõsidust ja vajadusel pakub professionaalset abi. Lihtsamaid hooldustöid nagu katuse puhastamine võib loomulikult ise teha. Kui aga tekib ettevõtmise suhtes kahtlus, siis parem ärge tehke, vaid kutsuge oma ala asjatundja,» soovitab OÜ Evari Ehitus juht Rein Kala.

Copy
Tagasi üles