Kultuuriajakirjade e-versioonid muutusid tasuta kättesaadavaks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri Looming läbi aegade.
Ajakiri Looming läbi aegade. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriajakirjade Looming, Vikerkaar, Akadeemia ja Teater.Muusika.Kino digitaalväljaanded hakkavad 6 kuud pärast numbri ilmumist maksma 1 euro, aasta pärast ilmumist muutuvad ajakirjanumbrid aga internetis tasuta kättesaadavaks.

Sellise kokkuleppe sõlmisid ajakirjade väljaandja SA Kultuurileht ja internetis e-raamatute kataloogi pidav Digira OÜ. Esimesed e-Akadeemia ja e-Loomingu numbrid on tasuta loetavad juba praegu.

«Nii nagu Eesti-taolises riigikeses ei tohi ükski laps vanemate vaesuse tõttu heast haridusest ilma jääda, nii ei tohiks keegi jääda rahapuudusel ilma võimalusest lugeda kultuuriajakirju,» põhjendas otsust Loomingu peatoimetaja Mihkel Mutt. Muti sõnul räägib e-ajakirjade kasuks see, et «Loomingu» lood reeglina ei aegu ja võivad lugejaid koguda ka aastate pärast.

Digira OÜ tegevjuht Mihkel Nummert ütles, et lugejad on e-ajakirjad hästi omaks võtnud ja lugejate huvi nende vastu kasvab iga kuuga. Peagi on e-ajakirjade nimistusse lisandumas ka Diplomaatia. E-kultuuriajakirju laetakse alla igalt poolt maailmast.

«Lihtne kättesaadavus, mida e-raamatute puhul suure eelisena välja tuuakse, on ajakirjade puhul end väga selgelt tõestanud - Antarktika on ainus manner, kust seni ühtegi eesti e-kultuuriajakirja ostetud ei ole,» ütles Nummert.

Kultuuriajakirjad Akadeemia, Looming, Vikerkaar ja Teater.Muusika.Kino hakkasid elektroonilisel kujul ilmuma 2011 aastal. E-kultuuriajakirjad on loetavad arvutis, tahvelarvutis, e-lugeris või nutitelefonis. Neid saab tellida või osta üksiknumbritena Eesti raamatupoodide veebilehtedelt. Sealsamas on aastavanused numbrid ka tasuta kättesaadavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles