Eesti ametniku vaikimine laseb naftaärikatel miljoneid teenida (33)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Tanker Zaliv Amurskiy Paldiski reidil jaanuari lõpus.
Tanker Zaliv Amurskiy Paldiski reidil jaanuari lõpus. Foto: Eero Vabamägi

Naftaärimeestel miljoneid teenida laskev, Eesti riigile aga tühjad pihud ja hiiglasliku keskkonnariski jättev kõrge keskkonnaametnik peitus Postimehe küsimuste eest eile hilisõhtuni ministeeriumimajja.

Kui värske keskkonnaminister Tõnis Mölder (Keskerakond) sai teada, et Pakri saarte juures loodukaitseala kõrval pumbatakse ühelt laevalt teisele hiidkogustes ohtlikke naftasaadusi ja Eesti riik ei saa sellelt isegi mingit tasu, tegi ta jõulise avalduse, et asi tuleb ära lõpetada. Eesti meremeeste ametiühing, laevajuhtide liit, teised ministeeriumid, politsei- ja piirivalveamet ning keskkonnakaitsjad on seda juba varem nõudnud, aga jooksnud peaga vastu seina. See on keskkonnaministeeriumi sein, mis ka uue ministri agarust kiirelt pidurdas.

«Vajadusel peame oma määrust ja seadust muutma, sest keegi ei soovi, et ohtlikku kaupa laaditaks ümber looduskaitsealal või muidu tundlikul alal,» ütles Tõnis Mölder, kui sai teada, et Soomes tohib ohtlikku lasti merel ümber laadida vaid kahes kindlas kohas ja eritasu eest. «Minu jaoks kõige suurem mure oli see, et keegi (Mariflex Group – toim) reklaamib seda justkui head äriideed, mida Eesti vetes saaks teha.»

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles