DocPoint: armuküllase prohveti helge õpetus

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Prohvet Raël dokfilmis «Prohvet ja tulnukad»
Prohvet Raël dokfilmis «Prohvet ja tulnukad» Foto: Filmikaader

Kunagi eelmise sajandi loojangul tuli meil sõbraga idee rajada oma religioon: Kiirgav Aju, uus huvitav tee õnnele. Eks enne maailmalõppu on ikka uusi õpetusi vaja. Meile soovitati, et esimene samm usuliikumise alustamiseks on registreerida MTÜ.

Esitasime asjaomastele organitele kõik vajalikud dokumendid, sh ka põhikirja, kus MTÜ eesmärgiks oli kirja pandud «õnne kõigile ja tasuta!», umbes nagu Strugatskite «Piknik roheluses» lõpus. Aga MTÜ jäeti registreerimata põhjendusega, et niisugune eesmärk pole kohane. Sinnapaika ka asi jäi. Kuid pole häda, prantslane Claude Vorilhon, nüüd tuntud kui prohvet Raël, tegi oma Kiirgava Aju edukalt ära juba 1975. aastal ning juudi režissöör Yoav Shamir tegi temast dokfilmi, mida soovitan vaadata selle nädala lõpuni kestval DocPointil.

Tol ajal 27-aastast isata kasvanud ja tõrjutud poisipõlve, edutu popmuusikukarjääriga autoajakirjanikku külastasid ufonanudid ja viisid ta isegi oma laeva. Eloihimideks nimetatud rass on üliarenenud ja välimuselt midagi niisugust, nagu oleks Michael Jackson ja Keanu Reeves lapse saanud. Need tüübid tutvustasid Vorilhonile uut armastuse, rahu ja harmoonia õpetust, mida too siis kuulutama hakkas sellest päevast peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles