Politsei vabastas kahtlustatavana kinni peetud Vesterineni (21)

Copy
Andrei Vesterinen PM stuudios
Andrei Vesterinen PM stuudios Foto: Pm

Politsei vabastas täna juristi ja koroonapiirangute vastase aktivisti Andrei Vesterineni, kes peeti eile Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ülemarsti Peep Talvingu ründamises kahtlustatavana kinni.

Vesterinen ütles BNS-ile, et olles oma advokaadiga asja arutanud, otsustati juhtumi kommenteerimiseks korraldada esmaspäeval pressikonverents. 

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul pidas politsei eile kinni 36-aastase mehe ning kontrollis tema seotust PERHi ülemarsti ründamisega.

«Kriminaalpolitseinikud tegid neljapäeva jooksul erinevaid menetlustoiminguid ning kogutud tõendite järgi oli piisavalt alust pidada mees kinni ning kuulata ta üle,» ütles Tambre.

Tema sõnul andis kinnipidamiseks alust eelkõige sündmuskoha lähistelt kogutud valvekaamerate materjal ning sündmuskohalt kogutud tõendid.

Kahtlustuse esitamise järel tegi politsei menetlustoiminguid ka mehe elukohas ja sõidukis. Pärast ülekuulamist vabastas politsei ta täna kella 15 ajal.

«Vabastamine ei tähenda, et politsei välistab tema seotuse, kuid praegu ei ole mees enam kahtlustatav. Jätkame rünnaku asjaolude uurimist, ootame ka ekspertiiside vastuseid ning teeme kõik selleks, et ründaja isik ja motiiv välja selgitada,» ütles Tambre.

Politsei palub inimeste abi sündmuskoha lähistel olnud valvekaamera salvestistelt ründaja tuvastamiseks. Kõigil, kellel on infot videol nähtava kollase jopega mehe isiku kohta, palub politsei ühendust võtta telefonil 56904272 või meilitsi hisko.vares@politsei.ee.

Ülemarsti rünnati kolmapäeval

Kolmapäeva õhtul kella 19 ajal viskas võõras mees Mustamäel haigla juures parklas autosse istunud teadusnõukoja liikme ja PERHi ülemarsti professor Peep Talvingu pihta tundmatut vedelikku ning jooksis siis minema. 

ERRi andmetel on tänaseks selgunud, et Talvingule näkku visatud vedelik oli uriin.

«Esialgne info annab alust arvata, et rünnak ei olnud juhuslik ehk kurjategija ootas kannatanut ning oli ründamiseks valmistunud,» kommenteeris juhtunut Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Politsei ja prokuratuur algatasid juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse.

Eelmisel nädalal ilmus Facebooki video, kus vaktsiinivastane Vesterinen helistas ja uuris teadusnõukoja juhilt Lutsarilt, millest teadusnõukoda oma töös lähtub ning kes paneb paika reeglid, mille alusel otsuseid tehakse. Vesterinen avaldas umbusaldust valitsusele ja ajakirjandusele ning ütles, et inimesed on rumalad, kui usuvad seda, mida neile räägitakse. Telefonikõnest tehtud video, mille salvestamisest Lutsar ei olnud teadlik, vallandas sotsiaalmeedias temavastase solvangute laviini.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles