Tallinnas toimub meeleavaldus demokraatia toetuseks Venemaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lipp Venemaa saatkonna hoonel Pikal tänaval
Lipp Venemaa saatkonna hoonel Pikal tänaval Foto: Peeter Langovits

Tallinna vanalinnas Venemaa saatkonna ees toimub järgmise nädala laupäeval meeleavaldus ausate valimiste ja demokraatia toetuseks Venemaal, samal ajal kogunevad kümned tuhanded moskvalased samalaadsele miitingule, et nõuda põhiseaduse järgimist.

Toetusgrupp Vene Demokraatide Sõbrad korraldab laupäeval, 4. veebruaril kell 13 Venemaa saatkonna ees Tallinnas Pikk tänav 19 meeleavalduse ausate valimiste ja laiemalt demokraatia toetuseks Venemaal, teatas meeleavalduse korraldaja BNSile.

Tallinna linnavalitsuses ning politsei- ja piirivalveametis polnud meeleavaldus neljapäeva pärastlõunal veel registreeritud. Vastavalt kehtivale korrale tuleb avaliku koosoleku teade esitada politsei- ja piirivalveametile hiljemalt kaks tundi enne koosoleku läbiviimist.

Moskva linnavalitsus andis Vene opositsioonile loa korraldada 4. veebruaril kuni 50 000 osavõtjaga meeleavaldus, ütlesid ametiisikud neljapäeval.

Abilinnapea Aleksandr Gorbenko sõnul tohivad protestijad marssida Moskva jõest lõuna pool.

Eelmisel kuul vapustasid Moskvat suurimad demonstratsioonid alates 1990. aastatest. Kümned tuhanded inimesed avaldasid 10. ja 24. detsembril meelt peaminister Vladimir Putini ja võimupartei Ühtse Venemaa vastu ning süüdistasid võime pettuses 4. detsembri duumavalimistel.

Kolmas suurmeeleavaldus toimub kavakohaselt täpselt kuu aega enne presidendivalimisi, kus Putin ilmselt riigipeaks tagasi valitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles