Berliin tahab hoida Nord Streami ja Navalnõi küsimusi lahus (3)

Berit Nuka
, Hamburg
Copy
Eelmisel nädalal alustas Venemaa laev Fortuna pärast enam kui aasta kestnud pausi taas Nord Stream 2 torude paigaldamist Taani vetesse. Pildil alus mullu septembris Saksamaal Wismari sadama lähistel. 
Eelmisel nädalal alustas Venemaa laev Fortuna pärast enam kui aasta kestnud pausi taas Nord Stream 2 torude paigaldamist Taani vetesse. Pildil alus mullu septembris Saksamaal Wismari sadama lähistel. Foto: Graphic News Ltd

Hoolimata laialdasest rahvusvahelisest vastuseisust on Saksamaa valitsus vankumatult gaasitrassi Nord Stream 2 lõpuni ehitamise poolt, rõhutades, et tegu on vaid majandusprojektiga ning seetõttu ei tohiks seda kohelda osana Venemaa-poliitikast.

Viimasele argumendile kõneles samas nädalavahetusel vastu Saksamaa president Frank-Walter Steinmeier, kui toonitas energiakoostöö laiemat tähendust.

«Pärast läbikäimise püsivat halvenemist viimastel aastatel on energiasuhted peaaegu viimaseks sillaks Venemaa ja Euroopa vahel. Mõlemad pooled peavad mõtlema järele, kas seda silda maksab täielikult ja asendamata purustada. Mina leian: sildade lõhkumine pole märk tugevusest. Kuidas me peaksime mõjutama olukorda, mida peame vastuvõetamatuks, kui lõikame läbi viimased sidemed?» ütles ta intervjuus Rheinische Postile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles