Vaktsiinide tarnijad tahavad veo jätkumiseks töötajate vaktsineerimist

BNS
Copy
COVID-19 vaktsiinide transportimine.
COVID-19 vaktsiinide transportimine. Foto: Raigo Pajula

Ravimite ja COVID-19 vaktsiinide kättesaadavuse tagamiseks on kriitiline hoida ravimeid tarnivate ettevõtete toimepidevust, mistõttu soovivad ravimite hulgimüüjad kohe oma töötajad vaktsineerida koos eesliini töötajatega.

Eesti Ravimihulgimüüjate Liit märkis juba sügisel, et nende tegevusest sõltub otseselt elutähtsate teenuste toimepidevus kuigi ravimihulgimüüjad ei ole seaduse järgi elutähtsa teenuse osutaja.

Ravimihulgimüüjad panustavad omalt poolt väga intensiivselt, et aidata riiki vaktsiinide toimetamisel õigetesse sihtkohtadesse, kus seda enim vajatakse, märkis liit reedel sotsiaalministeeriumile saadetud kirjas.

Ilma ravimite transpordi, ladustamise, komplekteerimise ja logistikata muutuks ravimid, sealhulgas COVID-19 vaktsiinid, väga kiiresti tervishoius kättesaamatuks.

«Palume Teid võimalikult koheselt lülitada ravimite hulgimüügiettevõtete töötajad kõrvuti apteekrite ja eesliinitöötajatega praegu toimuvasse vaktsineerimisjärku,» kirjutas liit.

Ravimihulgimüüjad on tervishoiukriisi ajal rakendanud erakorralisi meetmeid, tagamaks ravimite kättesaadavus ning töö tõrgeteta jätkumine. Tõsiselt on ümber korraldatud ettevõtete tegevus, ravimite käitlemise eest vastutavate inimeste tööohutuse reeglid ja -graafikud, selgitas liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles