Presidendi kantselei: auraha otsusesse palju infot ei mahu (6)

Postimees
Copy
Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.
Presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe. Foto: Erlend Štaub

Kui lauljat Marju Marynel Kuuti pahandas tekst, mis talle riigipea poolt auraha määrates oli otsusesse kirjutatud, siis presidendi kantselei kinnitusel ei mahugi otsusesse väga palju infot. 

Presidendi pressiesindaja Taavi Linnamäe selgitas Postimehele, et riiklikud teenetemärgid antakse riigipea otsusega ning selles otsuses on ka märgitud valdkond või panus, mille eest inimest tunnustatakse. Marju Marynel Kuudi nime tagas seisab selles otsuses «laulja».

«Kõikide laureaatide puhul on kindlasti esiletõstmist palju rohkem, kui otsuses kirjas, ning ka tublisid ja tunnustamist väärivaid inimesi on kordades rohkem, kui neid teenetemärkidega igal aastal esile tõstetakse,» märkis Linnamäe. 

Igal aastal on pärast otsuse allkirjastamist toimunud ka pidulik sündmus, kus teenetemärgid kavaleridele üle antakse ja ka sel aastal loodab presidendi kantselei viiruse taandudes selle väärika ürituse korraldada. Kui keegi ei saa või ei taha mingil põhjusel tulla teenetemärki vastu võtma, jääb see teenetemärk inimest ootama presidendi kantseleisse, lisas Linnamäe.

Üle poole sajandi lavalaudadel käinud Kuuti pahandas tõsiselt teenetemärgi andmiseks toodud põhjendus, kus seisis: «Marju Marynel Kuut – laulja. Osalenud mängufilmides «Varastati Vana Toomas» ja Vanemuise teatris rokkooperis «Imelugu» ning laulnud 1970ndale menubändides MERL ja MIR.»

Naistelehele saadetud kirjas toob Kuut välja, et tema loominguline karjäär on siiski palju enamat, kui loetletud filmid ja ansamblid, vahendas Õhtuleht. Seetõttu teatas Kuut, et loobub aurahast. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles