Ansip: õpetajate palgatõusuks lihtsalt pole raha

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Sille Annuk / Postimees

Peaminister Andrus Ansipi sõnul pole riigil õpetajate palgatõusuks raha ja suuremat töötasu on pedagoogidel oodata alles siis, kui muudetakse efektiivsemaks kogu Eesti haridussüsteem.

«Eestis kulutatakse haridusele 7 protsenti SKTst. Vähe on valdkondi, kuhu läheb rohkem raha, ometi näeme seda, et selle rahaga ei ole tulnud rahulolu ega õnnetunnet,» ütles Ansip Vikerraadio saates «Reporteritund».

Ansipi sõnul on õpetajate väikeste palkade põhjuseks asjaolu, et samal ajal, kui Eestis on hüppeliselt vähenenud õpilaste arv, on õpetajate ja koolide arv jäänud samale tasemele.

«Kui koolide ja õpetajate arv oleks vähenenud, siis oleks õpetajate palk praegu poole suurem,» ütles peaminister. Ansipi sõnul aitab palgatõusuks raha leida ainult koolivõrgu efektiivsemaks muutmine gümnaasiumide arvu vähendamise kaudu, kusjuures koolide sulgemise peaksid otsustama kohalikud omavalitsused, õpilased ja lapsevanemad isekeskis.

Ansipi sõnul ei aitaks õpetajate palgatõusuks vajalikku 35 miljonit eurot kokku saada ei efektiivsem maksukogumine ega ka demokraatia edendamise sihtasutuste loomise ärajätmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles