Tallinn jagab maske ühissõidukites ja kortermajade postkastide kaudu (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Sellest nädalast tuleb maske kanda ka ühissõidukites.
Sellest nädalast tuleb maske kanda ka ühissõidukites. Foto: Remo Tõnismäe

Mupo ametnikud alustasid maskide kontrollimist ja jagamist ühissõidukites ning järgmisest nädalast pannakse maskid ka koroonakolleteks muutunud kortermajade postkastidesse.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul sai linn terviseametilt lõpuks infot nende kortermajade kohta, kus on tekkinud koroonakolded, ehk viis ja enam nakatunut ning nüüd hoiatatakse inimesi postkasti pandava infovoldiku ja kaitsemaskidega.

«Me teavitame inimesi, et majas on koroonaoht ja et nad peavad olema ettevaatlikud, kui nad kasutavad lifti, kui nad avavad uksi. Nad saavad infovoldiku ja saavad postkasti ka maski,» rääkis Kõlvart.

«See on pigem teavituskampaania kui maskide jagamine. Selliseid maju on palju, kus seda tehakse. Veel eelmisel nädalal oli selliste majade arv mitu korda väiksem kui täna. Kui saame terviseametilt uut infot, siis kõigepealt teavitamine ja maskide jagamine ning ka desovahendid korteriühistutele. Kui majas on koroonakolle, siis lähevad sinna kõik need vahendid,» ütles Kõlvart.

Kolmas etapp on maskide jagamine paljulapselistele peredele ja üksikvanematele alates järgmisest nädalast. Maske jagatakse ka pensionäridele, kokku jagatakse välja vähemalt miljon maski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles