Kallas maskivastastest: ma sooviks, et nad vaataksid kaugemale (25)

Copy
Valitsuse pressikonverents.
Valitsuse pressikonverents. Foto: Tairo Lutter

Kuigi piirangud on karmimad kui eelmisel kevadel, on praegu oluline saada inimesed käituma nii, et nad viirust ei levitaks, ütles Postimehele peaminister Kaja Kallas.

Kallas tõdes, et inimeste ohutaju on karmimate piirangute tõttu kasvanud. «Praegu me näeme ka uuringutest, et ohutaju on tõusnud, mis annab lootust, et neid piiranguid järgitakse ja võetakse tõsiselt,» ütles peaminister.

Kallas soovib, et maskivastased inimesed vaataksid kaugemale. «See on ebamugav, aga see on vajalik selleks, et kaitsta nõrgemaid, ning et meie arstid ja tervishoiusüsteem peaksid vastu,» sõnas ta.

Maskikandmise kohustuse tõhusamaks kontrollimiseks saab terviseamet koos politsei- ja piirivalveametiga määrata rikkujale sunniraha. «Ehk siis politsei menetleb ja terviseamet määrab sunniraha. Me oleme mõelnud, kuidas seda kiiremini korraldada, et ka politsei saaks neid inimesi trahvida,» märkis Kallas.

Kas Eestis oleks vaja eraldi vaktsiiniministrit, kes vastutaks vaktsiinide tarne eest? «Me teeme kõik võimaliku, suhtleme erinevatel tasanditel, et vaktsiine juurde saada. Ma usun, et saame seda teha nende vastutusvaldkondade piires, mis meil on,» vastas Kallas.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles