Kaupmeeste eestkõneleja

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Kaupmeeste liidu tegevjuht Nele Peil.
Kaupmeeste liidu tegevjuht Nele Peil. Foto: Eero Vabamägi

Veel nädala alguses said Eesti kaubanduskeskuste juhid kergemalt hingata. Nele Peili juhitava Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmisid möödunud nädalal kokkuleppe, et hakkavad senisest rangemalt kontrollima maskide kandmist ja hoidma ära inimeste liigset kogunemist. Sellest on tingitud ka uudised maskivastaste mahaväänamisest kaubanduskeskustes.

Sellega kaasnenud vajadus palgata rohkem turvamehi oli küll poodidele korralik lisakulu, kuid kaupmehed leidsid, et see tasub ennast ära. Eelmise nädala teisipäeval nimelt tuli välja, et ühe võimaliku koroonaviiruse tõkestamise meetmena kaalus valitsus juba ka kaupluste sulgemist. Nii jäigi lootus, et eneseregulatsioon aitab seda vältida.

Seda lootust jagus selle nädala teisipäevani, kui valitsus otsustas poepidajatele ootamatult kaubanduskeskused alates tänasest nädalavahetustel sulgeda, välja arvatud hädatarvilikuks peetud kauplused. Töötukassa palgatoetus on siin vaid mõningane leevendus. Kõlab aga ka hääli, mis nõuavad, et keskused peaks hoopis kinni panema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles