Põhjalikud ümberkorraldused Ameerika Ühendriikide soomusvägedes

Postimees
Copy
General Dymanics ehitab Ameerika Ühendriikide armeele sellist kergtanki, mille meeskonnas on kolm inimest. Kerge tähendab antud juhul 38 tonni, mis on 14 tonni raskem BAE loodavast konkurendist.
General Dymanics ehitab Ameerika Ühendriikide armeele sellist kergtanki, mille meeskonnas on kolm inimest. Kerge tähendab antud juhul 38 tonni, mis on 14 tonni raskem BAE loodavast konkurendist. Foto: MPF - Mobile Protected Firepower

Ameerika Ühendriikide merejalaväe kasutuses oli 403 M1 Abramsi tanki ning Ameerika Ühendriikide merejalavägi on hinnanud, et 1980. aastast kasutusel olnud 62 tonni kaaluv tänaseni innovatiivne tank ei pruugi olla nende jaoks edaspidiseks parim valik.

Lahingolukorras on tegemist olnud masinaga, mille kahuriga on õnnestunud edukalt hävitada ca 2000 meetri kaugusel olevaid sihtmärke – sh ka teisi tanke. Nüüd otsivad merejalaväelased sootuks uusi lahingmasinaid, ja seda koos tankitõrjerelvadega, millel võimekust hävitada sihtmärke kümmekond korda kaugema maa tagant. Merejalaväe ülesannete täitmiseks on raske ja kütusejanune lahingmasin vaatamata oma olulistele eelistele siiski kulukas sõjamasin. Ameerika Ühendriikide kaitsejõududes on ühtekokku kasutuses 8100 erinevat M1 lahingtanki modifikatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles