Haigekassa katseprojekt tekitab perearstide seas segadust (32)

Copy
Järveotsa perearstikeskuse perearsti Diana Ingerainen ei mõista, miks ei jagata vaktsiini perearstidele, kui samal ajal korraldatakse pilootprojekte.
Järveotsa perearstikeskuse perearsti Diana Ingerainen ei mõista, miks ei jagata vaktsiini perearstidele, kui samal ajal korraldatakse pilootprojekte. Foto: Eero Vabamägi

10. märtsi hommikul üllatas perearste haigekassa e-kiri, kus anti teada, et nädalavahetusel on võimalik üleriigilise digiregistratuuri (ÜDR) katseprojekti raames vaktsineerida 6000 AstraZeneca doosiga 65–69-aastaseid inimesi. 

Kuna üleskutse vaktsineerimises osaleda oli avalik, olid info avalikustamisest alates perearstikeskuste telefonid punased ja vaktsineerida soovijate kõned blokeerisid kõik teised helistajad. Üks perearst teatas nördinult, et digiregistratuur jooksis kinni ja pahased inimesed muudkui helistavad, ka need, kes ei pääsenud mingil põhjusel registreerima või ei jõudnud seda teha, sest broneerimisajad said täis. Pinget lisas see, et katseprojekti kõnedele vastavad ja pahandada saavad pereõed ja arstid.

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi ütles Postimehele, et juba teist nädalat haigekassa korraldatavad katseprojektid panevad nördima mitmel põhjusel.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles