Enn Veskimägi: viiruse ohjeldamine on kahe teraga mõõk (44)

Priit Pullerits
Copy
Mööblitootja Standardi kauane juhatuse esimees Enn Veskimägi.
Mööblitootja Standardi kauane juhatuse esimees Enn Veskimägi. Foto: Sander Ilvest

Üleeile pälvis EY Eesti aasta ettevõtja konkursil üheteistkümnendat korda väljaantava elutööpreemia mööblitootja Standard kauane juht Enn Veskimägi, kes näeb seniajani iga päev vaeva, et taastuda teda mullu varakevadel tabanud koroonaviiruse haigusest.

Erakordne aeg viib tähelepanu dramaatilistele tõsiasjadele. Enn Veskimägi (73) on ligi kolm kümnendit olnud Eesti ettevõtjate hulgas väljapaistvamaid tegelasi, kuulunud äriinimeste mitmes ühenduses juhtkohale, ent viimasel aastal, mis seal salata, pälvinud tuntust kui Eesti üks esimesi ja nimekamaid koroonasse nakatunuid, kelle heitlus täieliku tervenemise nimel kestab tänini.

Veskimäe üks põhimõtteid kõlab: «Ma pole harjunud tegema asju, kus võimalikke tulemusi ei näe.» Seda tasub kaks päeva tagasi aasta ettevõtja konkursil elutööpreemia saanud mehe intervjuud lugedes pidevalt meeles pidada.

Põdesite mullu kevadel koroonaviiruse haiguse läbi, ja sugugi mitte kergelt. Mida te oma kogemuse põhjal ütleksite neile, kes endiselt ei taha seda teemat tõsiselt võtta?

Alati leidub neid, kes ei õpi teiste vigadest, ja veenduvad milleski alles siis, kui ise nakatuvad. Need, kes praegu sõdivad maskide, piirangute ja vaktsineerimise vastu, on elus vastutustundetud inimesed. Kogu maailm võitleb, vaktsiini ei jätku, aga nemad protestivad.

Loe ka lugu sellest, kuidas niigi nappivad vaktsiinid Eestis halvaks lähevad.

Mitte kõik ettevõtjad ei kurda, loe kuidas raskel ajal toime tulla.

Öelge palun, mil määral põetud viirushaigus endiselt tunda annab ja mis korrektiive olete sellest tõukuvalt elus teinud

Kommentaarid (44)
Copy
Tagasi üles