Nädala nägu. Hertsoginna asetas britid ebamugava tõe ette (7)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Prints Harry ja tema abikaasa Meghan Markle tõstatasid küsimuse rassismist Ühendkuningriigi ajakirjanduses, kuid sunnivad ka kuningaperet küsimusega tõsiselt tegelema. 
Prints Harry ja tema abikaasa Meghan Markle tõstatasid küsimuse rassismist Ühendkuningriigi ajakirjanduses, kuid sunnivad ka kuningaperet küsimusega tõsiselt tegelema. Foto: Johan Elm

Kuningapere sisepingete lahkamise kõrval tuleb brittidel praegu küsida, miks reageeris paljurahvuseline riik nii valuliselt rassismiprobleemi tõstatamisele.

Ühendkuningriigi elanikest 15 protsenti on musta või pruuni nahavärviga. Iga kümnes paarisuhtes inimene elab koos või on abielus kellegagi, kes pole temaga samast rahvusest. Nii näis prints Harry abiellumine segarassist USA näitleja Meghan Markle’iga pisut vähem kui kolm aastat tagasi lõpuks viivat kuningakoja oma alamatega samasse ajastusse.

Avameelne intervjuu, mille paar nüüd Oprah Winfreyle andis, kinnitas aga, et ei Buckinghami palee ega ka suur osa brittidest ole tegelikult suutnud tegelikkusega sammu pidada, vallandades korraga arutelu, mis väärtus on sellisel monarhial ning kuidas peaks edasi minema riik, mis jätkuvalt tõrgub tunnistamast rassismi olemasolu.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles