Raha on ootel: Soome investor tahab Eestisse miljoneid tuua (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Superhero Capital investeeringute juhi Kasper Suomalaineni arvates on praegu parim aeg investeeringuteks.
Superhero Capital investeeringute juhi Kasper Suomalaineni arvates on praegu parim aeg investeeringuteks. Foto: Superhero Capital

Soomlaste Superhero Capital on teinud ­Eestisse hulga investeeringuid ning tahab järgneva paari aasta jooksul siia paigutada mitu miljonit eurot: raha on valmis, mine ja küsi.

Soomlaste riskikapitalifondi Superhero Capital investeeringute juhile Kasper Suomalainenile pole ettevõtlus võõras: kooliajal teenis ta raha ilutulestiku müügiga ning seetõttu oli tal aastaid lõhkeaineluba. Praegu tegeleb ta II fondi investeeringutega. Eelmisel aastal pandi fond kokku, seal on 30 miljonit eurot ning kokku tahetakse järgneva nelja aasta jooksul kasvuettevõtetesse paigutada 15 miljonit, neist vähemalt veerand Balti riikidesse.

«Ühe meie investeeringu maht jääb 200 000 kuni 500 000 euro vahele,» ütles Suomalainen. Ja kui Eesti iduinvestorid eelistavad näha juba töötavat toodet või kliente, siis Suomalainen ütles, et nad on valmis investeerima ka heasse ideesse – kui ainult inimesed idee taga on piisavalt head ja fondile tundub, et nad võivad tõesti selle ka ära teha, mida lubavad. Raha nooliv ettevõte peab olema suuteline vastama vaid ühele Suomalaineni küsimusele: mida teab see firma, mida teised ei tea, ja kuidas nad plaanivad seda teadmist ära kasutada?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles