Monika Haukanõmm: millist vanalinna me soovime? (1)

Monika Haukanõmm
, Tallinna Kesklinna vanem
Copy
Monika Haukanõmm.
Monika Haukanõmm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ajal, mil ettevõtlus Tallinna vanalinnas on suuresti pausil, on hea võimalus järele mõelda, kuidas vanalinna säilitada ja seal tegutseda, kirjutab Tallinna Kesklinna vanem Monika Haukanõmm (KE).

Tallinna vanalinn on väärikas, väärtuslik ja meie kõigi oma. Elanike, ettevõtjate ja omavalitsuse kõrval on vanalinna puhul kaalukas sõna sekka öelda ka ajaloolastel ja Eesti ülejäänud elanikel. Reeglid, kuidas vanalinna säilitada ja siin tegutseda, on arenenud koos vabaduse ja turumajandusega. Nende üle on praegu, mil ettevõtlus vanalinnas on suuresti pausil, harukordne võimalus järele mõelda ja vajadusel suunda korrigeerida. Hillar Lauri tegi ära üldsõnalise avangu.

Linnavõimult oodatakse vanalinnale kehtivaid reegleid, aga umbes sama tugevat survet avaldavad erinevad osalised kõikvõimalikeks eranditeks. Ent kokkulepitud reeglid peavad kehtima kõigile – olgu tegu autoliikluse piiramise või ajaloopärandi säilitamisega. Vastuoludest rääkides ei saa üle ega ümber ka joonest, mille ühel pool on elanike õigus ööunele ning teisel pool firmaomanike ettevõtlusvabadus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles